Beuk

Beuk

December 12, 2021 0 By Catherine Deryck

Wist je dat haagplanten ook hun bladeren kunnen verliezen? Dit betekent echter niet dat deze planten geen geschikte planten zijn voor een haag. In tegendeel zelfs. De Beuk is hier een goed voorbeeld voor. De beuk verliest zijn bladeren en dit kan negatieve gevolgen hebben, maar het zijn fantastische planten voor in de tuin.

De primaire reden voor het plaatsen van een Beukenhaag is dus niet voor het creëren van privacy. De primaire reden voor het plaatsen van deze plant is vanwege zijn natuurlijke look. Dankzij deze natuurlijke look, zorgt het voor een informele manier om een haag te vormen tussen twee stukken land of tuin.

Dit is dus de hoofdreden waarom mensen op zoek zijn naar een informele, sierlijke en aantrekkelijke haag. Daarnaast is deze haagplant soort over het algemeen goedkoper dan andere haagplant soorten.

Een aantal andere redenen waarom mensen voor een Beukenhaag kiezen zijn:

  • Ze hebben een prachtige bladdekking met bloemen en besjes
  • Ze hebben weinig tot geen onderhoud nodig in tegenstelling tot andere planten
  • Doordat je ze niet hoeft te snoeien, krijgen ze een natuurlijke look. Hierdoor zal de plant met bloemen een mooi zicht creëren en biedt deze plantsoort onderdak voor dieren in het wild, zoals vlinders, bijen en vogels.